streda 7. januára 2015

❤️ Kam zmizla Aljaška ❤️

                    " Ty fajčíš pre zábavu a ja aby som zomrela " 

Originálny názov :
Looking for Alaska 
Spisovateľ : John Green 
Vydavateľstvo : Slovart 
Počet strán : 219

Anotácia : Miles má už po krk nudného života v zapadnutom floridskom mestečku . Uniká na internátnu strednú v Culver Creeku v Alabame . Život na intrákoch je akčný , nepredvídateľný a hlavne na milé vzdialený od nudy aj vďaka Aljške Youngovej. Krásna a vtipná , sexi a múdra , nezničiteľná a šialená Aljaška katapultuje Milesa z vyšliapaných koľají do sveta kanadských žartíkov, nočného chľastania nekonečného fajčenia a prvého sexu.

                           .

Miles má bizarnú záľubu v posledných slovách svetových osobností. Najviac ho fascinuje Francois Rabelais a jeho posledná veta: „Idem hľadať to Veľké Azda." Miles si nechce počkať na podobný osud a presvedčí rodičov, nech ho pošlú do internátnej školy mimo mesta. V Alabame si rýchlo nájde nových priateľov: spolubývajúceho Chipa, ktorého všetci volajú Plukovník a ktorý vo voľných chvíľach memoruje nekonečné abecedné zoznamy, i krásnu, ale nepredvídateľnú Aljašku, do ktorej sa zamiluje. Čaká ich rok plný porušovania školského poriadku, testov a skúšok, žartíkov, rozchodov a odhalených tajomstiev. Čo zmení Milesov názor na jeho „Veľké Azda"?

               

Moje pocity : Mám strašnú chuť si prečítať ďalšie knihy od Johna Greena ^.^ . Po dočítaní tejto knihy som ju mal chuť zahodiť , lebo tato kniha zmenila další kus môjho života . Patrí k mojim uplne naj TOP MEGA knihám . Pri tejto knihe som plakal , smial sa , rozmýšľal o živote a toto presne o knihy čakám ! Aby vo mne prebudila pocity ..... 

- Slavči

1 komentár:

  1. páči sa mi to :) určite si ju raz prečítam :) pekne si to aj napísala

    OdpovedaťOdstrániť