pondelok 26. januára 2015

Havranie dievča

Akému veľkému utrpeniu môže človek vystaviť
druhého človeka , skôr než sám prestane byť 
       človekom a stane sa monštrom ?

Originálny názov : Kråkflickan 
Spisovateľská dvojica : Eric Axl Sund
Počet strán : 408 
Vydavateľstvo : IKAR 

Knihu si môžte kúpiť tu : http://www.ipark.sk/261086-havranie-dievca/
Ďakujem internetovému obchodu http://www.ipark.sk/ za poskytnutie knihy 

Anotácia : Kriminálna komisárka Jeanette Kihlbergová už v praxi zažila všeličo, ale keď ju zavolajú k najnovšiemu prípadu, musí pozbierať všetky sily. V kríkoch neďaleko stanice štokholmského metra sa nájde telo malého chlapca. Mumifikované, zohavené, s početnými ranami, telo, ktoré sa bránilo útoku, dokým vládalo, ako keď v ringu bojujú na život a na smrť cvičené psy. Chlapec je pravdepodobne cudzinec bez minulosti, ktorý zdanlivo nikomu nechýba, a tak prípad má pre jej nadriadených i prokurátora len nízku prioritu. Jeanette sa nevzdáva, ale stôp je málo a vyšetrovanie sa komplikuje. Hromadia sa však aj problémy v súkromnom živote manžel je neúspešný umelec a ťarcha financovania rodiny ostáva na nej.

 Psychoterapeutka Sofia Zetterlundová vyšetruje dvoch klientov: Samuela Baia, detského vojaka zo Sierry Leone, a Victoriu Bergmanovú, ženu v strednom veku, ktorú v detstve týrali a zneužívali. Dvaja rôzni ľudia s rovnakým problémom u oboch badať znaky závažnej poruchy osobnosti.

Obe ženy sa zblížia, možno až priveľmi. Dokonca sa jedného dňa vyberú s Jeanettiným synom Johnom do lunaparku a zlo sa opäť priblíži, je celkom blízko... 



Môj názor : Kniha je prvý diel z trilógie . Hovoriť o čom táto kniha je , je troška tažké pretože ten dej sa neustále vyvíja a mení a na konci sa úplne premení . 

Kniha sa odohráva v Štokholme . V knihe sú dve hlávne postavy : 
1. Psychoterapeutka Sofia ku ktorej chodia klienti ako napríklad Victoria , ktorá má poruchu osobnosti a zároveň má problém z detstva , takže pre Sofiu je to trochu ťažké sa s nou o tom baviť , tak si to všetko nahráva a doma to počúva .
2. Komisárka Jeanette a tá pátra po tom kto zabíja malých chlapcov . Objavujú sa telá malých chlapcov , ktorí boli pred svojou smrťou strašne mučení . 

Obálka je pôvodná a veľmi krásna . O knihe sa hovorí , že je pre silné povahy čo je diskutabilné pretože mne to neprišlo až tak hrozivé . Sú tu napríklad kruté scény čo sa deje s tými chlapcami ale čakal som ich tam omnoho viac . 

Zápornom tejto knihy je , že je moc zmätená , niekedy som knihe vôbec nerozumel ale inak sa mi páčila . 

V knihe je jeden veľký zvrat a konec končí dosť otvorene. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára