streda 7. januára 2015

CARRIE

Originálny názov : Carrie 
Spisovateľ : Stephen King 
Vydavateľstvo : IKAR 
Počet strán : 207 

Anotácia : 
Sedemnásťročná Carrie je outsiderka v škole i v živote. Odmalička robí všetko pre to, aby sa vyrovnala ostatným, ale nedarí sa jej. Nepeknú, neobľúbenú, zakríknutú stredoškoláčku ešte aj doma priam terorizuje fanaticky nábožná matka. Carrie si však jedného dňa uvedomí svoje mimoriadne vrodené schopnosti, ktorých rozsah sama sotva tuší. Je telekinetička – silou vôle pohybuje predmetmi. A keď ju na školskom majálese opäť surovo ponížia, jej pomste nič nestojí v ceste.

 
Otvorila oči . Zazrela kefu na vlasy na písacom stole . Klik . Dvîhala kefu . Bola ťažká . Pripadala jej ako činka , ktorú musí zdvihnúť celkom vysilenými rukami . Och , vyhŕklo z nej . Kefa skĺzla na kraj stola ,prevážila sa na hrane tak , že vplyvom zemskej príťažlivosti by mala spadnúť , no ďalej visela akoby na neviditeľnom motúziku . Carrie priveľa oči na úzke štrbiny . Žily na spánkoch jej navreli . Každého lekára by v tej chvíli zaujalo , čo sa odohráva v jej organizme . Nijaké racionálne vysvetlenie na to nejestvovalo . Počet nádychov sa znížil na šesť za minútu . Krvný tlak zato stúpol . Mal hodnotu 190 na 100 . Údery srdca sa zvýšili na 140 - čo je viac než pulz astronautov vo chvíľach maximálneho preťaženia pri štarte .  Telesná teplota klesla na 34,6 stupňa Celzia . Jej telo spaľovalo energiu prúdiacu , ako sa zdalo , odnikiaľ nikam . Elektoencefalograf by bol zaznamenal alfa vlny , ktoré už ani nemožno považovať za vlny , ale za strmé , pichľavé hroty . Opatrne spustila kefu na stôl . Dobre . Včera večer jej vypadla . Strata všetkých bodov a na jeho kolo do väzenia . Opäť zavrela oči a rozhojdala sa . Telesné funkcie sa začali upravovať na normál , dýchanie sa zrýchlilo , až takmer dýchčala . Hojdacie kreslo mierne zavŕzgalo . No nijako nie nepríjemne . Skôr upokojujúco . Hojdá - hoj . Vyčistiť myseľ . 

               

Môj názor : Kniha bola nudná a nezaujímavá. Keď som si túto knihu kupoval mysleľ som si že to bude niečo extra super ale keď som sa začital do prvých 5 strán tak som vedel že ma to neosloví . Nápad je dobrý , dievča ktore nemá nikto rad a zrazu sa v nej objaví sila s ktorou dostala moc a oslovenie chlapcom po ktorom tak veľmi túžilo . Ano nápad je dobrý , mysleľ som si že aj kniha bude ale no ....... 

     - Slavči

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára