streda 7. januára 2015

REZISTENCIA

                    Rezistencia - pokračovanie úspešnej série Divergencia
Originálny názov : Insurgent 
Spisovateľka : Veronica Roth 
Vydavateľstvo : Slovart 
Počet strán : 424

    
                 

Anotácia : Jedno rozhodnutie ťa môže zmeniť alebo zničiť. Každé rozhodnutie má však svoje dôsledky a po napätí, ktoré vzniklo medzi frakciami, sa Tris Priorová snaží zachrániť seba a tých, ktorých miluje. Zápasí s ničivými otázkami o smútku a odpustení, identite a oddanosti, politike a láske. Iniciačná ceremónia Neohrozenosti mala byť pre Tris dňom osláv a radosti, no skončila sa krvavými bojmi. V mysliach a dušiach frakcií sa rozhostil nepokoj, napätie každým dňom narastá. Tris stojí pred výzvou. Aby pomohla sebe a ostatným, musí naplno rozvinúť svoju divergenciu, aj keď nevie, čo všetko tým môže stratiť.



Môj názor : Keď Tris , Tobias , Peter , Marcus a Caleb odídu z mesta do sídla Harmónie kde poskytnú všetkým ľudom pomoc dokedy sa veci v meste neutíšia tak sa Tris dopočuje špehovaním Marcusa a Johani ( hovorkyňa Harmónie ) o jednom tajomstve ktoré keby sa niekto ešte dozvedel tak by mu to zmenilo celý život , samozrejme že ho Tris teraz bude chcieť vedieť........... Tris stalé smúti za rodičmi a za Willom ktorého zabila , zvonka sa snaží byť Tris v pohode ale z vnútra ju to všetko zožiera a najradšej by zomrela a išla za nimi . Jediný ktory je drží pri živote je Tobias..... jej Tobias ktorý ju napĺňa životom a radšej by zomrel on za nu . Do sídla Harmónie potom prídu zradcovia Neohrozených a Informovaný hľadajú tu ich a disk s útočnou simuláciou ( ktorý už neni lebo ho Tris vo svojej izbe zničila )  , odhalia ich a začnú po nich strielať kým utekajú cez polia az za plot kde ich uz nenájdu , nastúpia do vlaku a tam ich čaká prekvapenie , dvaja bezprizorný ktory ich závedú do stanov bezprizornych kde Tobiasa čaká veľké prekvapenie ............ Tobias a Tris sa výberu do sídla Otvorenosti kde ich chytia a podrobia seru pravdy aby zistili či sú zradcovia alebo nie ale pritom Tris povie niečo čo ľutuje . Preto sa Tris rozhodne pre krok s ktorým chce všetko spečatiť a zachrániť iných ludí .............. Dalej nebudem pokračovať lebo vsetko co sa dialo po tomto bolo akčné úžasné a hlavne by to boli všetko spojlery . 

Moje pocity : Kniha bola úžasná , bombová a hlavne akčná !! Vždy sa v nej niečo dialo , nenechalo ma to unudiť sa . Tato kniha určite stojí za prečítanie a vrelo ju doporučujem . Koniec je inak dost otvorený 

            

 - Slavči


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára